Rundvlees van de boer

Ons rundvlees komt van het Belgisch blauw-witte ras dat in een slachterij in Teuge geslacht wordt. Dierenwelzijn staat hier hoog in het vaandel. Daarna wordt het in onze slagerij verwerkt tot topproducten.

Belgische Blauwe

Op verschillende weides in Nederland, graast in alle rust een stoer rund. De Belgische Blauwe ook wel Belgische Witblauwe genoemd is een echte vleeskoe. Van oorsprong was het een melkvee ras maar door de selectie methoden is het een vleesras geworden. Het dankt haar naam aan de witte vacht met blauwe of zwarte vlekjes. Ze vallen op door hun zware, gespierde bouw, hun edele kop en hebben een zachtaardig karakter.

Smaakvol en mals stukje vlees

Het vriendelijke karakter zorgt weer voor een smaakvol en mals stukje vlees. De kalveren van dit Belgische witblauwe ras worden nog in de wei bij de moeder gezoogd. Ruimte, gezond voer, goede verzorging en een natuurlijk kuddeverband zijn de ingrediënten die u proeft in het smaakvolle vlees van het Belgische wit- blauwe rund. Het vlees wordt daardoor lekker fijn van structuur.

Marmering en structuur

Op stallen en in de weide worden ze verder bijgevoerd en krijgt het daardoor langer de kans om z’n smaak en malsheid van dit pure vlees te verbeteren. Zodat er een goede marmering en structuur in komt die de smaak ten goede komt.

Kwaliteiten van het rundvlees

  • Een laag vetgehalte. Rundvlees staat bovenaan de lijst van caloriearme voedingsstoffen. Hierbij is het wel belangrijk te weten dat vetstoffen,op voorwaarde dat deze in beperkte mate gebruikt worden , een noodzakelijke energiebron zijn voor ons lichaam.
  • Rundvlees levert biologisch hoogwaardige proteïnen die nodig zijn voor onze groei. Proteïnen uit rood vlees bezorgen ons lichaam bovendien essentiële aminozuren, waardoor het eigen proteïnen kan aanmaken.

  •   Rundvlees is eveneens een bron van mineralen zoals ijzer (opgenomen door ons lichaam voor de aanmaak van hemoglobine) en zink. Bovendien is rundvlees een belangrijke bron van vitamines zoals B12 die bijdraagt tot het goed functioneren van ons organisme en de opbouw daarvan in ons lichaam.

Kwaliteiten van het rundvlees

  • Rundvlees heeft een homogene structuur en een perfect rode kleur.

  • Belgisch Wit-Blauwe rundvlees is zacht en smakelijk Het krimpt niet in de pan (dankzij het lage vochtgehalte) en krijgt een goudbruine kleur tijdens het braden.

  • Extreme malsheid van het vlees dankzij de fijne musculaire structuur. Het vlees is bovendien sappiger en magerder dan een ander ras.

  • Doordat het Belgische Wit-Blauwe ras een hogere voedingsefficiëntie en een tragere stofwisseling heeft, stoten ze minder stikstof uit dan andere rassen wat een ecologisch voordeel is.

De Adelaar, Keurslager

Adelaarslaan 118
7331GH Apeldoorn
0555334590
0555336523

Openingstijden

maandag 08:30 - 17:30
dinsdag 08:30 - 17:30
woensdag 08:30 - 17:30
donderdag 08:30 - 17:30
vrijdag 08:30 - 17:30
zaterdag 08:00 - 16:30
zondag Gesloten