Ons rundvlees komt van het Belgisch blauw-witte ras dat in een slachterij in Teuge geslacht wordt. Dierenwelzijn staat hier hoog in het vaandel. Daarna wordt het in onze slagerij verwerkt tot topproducten.
Op verschillende weides in Nederland, graast in alle rust een stoer rund. De Belgische Blauwe ook wel Belgische Witblauwe genoemd is een echte vleeskoe. Van oorsprong was het een melkvee ras maar door de selectie methoden is het een vleesras geworden. Het dankt haar naam aan de witte vacht met blauwe of zwarte vlekjes. Ze vallen op door hun zware, gespierde bouw, hun edele kop en hebben een zachtaardig karakter.
Het vriendelijke karakter zorgt weer voor een smaakvol en mals stukje vlees. De kalveren van dit Belgische witblauwe ras worden nog in de wei bij de moeder gezoogd. Ruimte, gezond voer, goede verzorging en een natuurlijk kuddeverband zijn de ingrediënten die u proeft in het smaakvolle vlees van het Belgische wit- blauwe rund. Het vlees wordt daardoor lekker fijn van structuur.
Op stallen en in de weide worden ze verder bijgevoerd en krijgt het daardoor langer de kans om z’n smaak en malsheid van dit pure vlees te verbeteren. Zodat er een goede marmering en structuur in komt die de smaak ten goede komt.